Gå til tono.no

Tono logo

– Musikken forsterker

Joker Risteigen vant minikonserten med Beharie

Blant 192 nominerte var det Joker Risteigen på Kongsberg som ble den heldige vinneren av en minikonsert med spellemannsprisvinner Beharie, onsdag 21. juni 2023.

I mai og juni ga TONO nordmenn muligheten til å gi bort en minikonsert i overraskelsesgave til en butikk, frisør, kjøpesenter, cafe eller andre virksomheter som de syntes fortjente det. Responsen var overveldende – og til slutt sto det mellom to sterke kandidater, hvor Joker Risteigen trakk det lengste strået.

- Det er tydelig at dette engasjerte. Vi hadde til slutt 192 gode kandidater å velge mellom. Valget falt på Joker Risteigen på Kongsberg. Vi likte både begrunnelsen fra den som nominerte butikken, og ikke minst fordi det var en matbutikk. Det å spille på en utradisjonell scene og å kunne overraske dagligvarekunder med live musikk var noe vi synes var artig, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO.

Butikken ble nominert av en kunde. I begrunnelsen heter det at det er en nærbutikk av de sjeldne med folk som brenner for jobben. De er «huben» i lokalsamfunnet, og kjører blant annet ut mat til eldre i distriktet. Dette er en super gjeng og konserten vil være en god start på to festivaluker i byen.

- Vi synes det er hyggelig å kunne «donere» en gratiskonsert med en av Norges beste artister til en butikk som fortjener det. Om dette er Norges første butikk-konsert vet vi ikke, men vanlig er det i alle fall ikke! Vi tror butikk-kundene på Kongsberg får seg en opplevelse de aldri vil glemme, sier Martinsen.

Beharie har fått Spellemann-pris, blitt sammenlignet med Frank Ocean og de høye terningkastene har haglet. Med sitt sårbare, men samtidig insisterende indie/soul-utrykk, har Beharie allerede rukket å bli en artist mange har fått et nært forhold til. I sommer gjester han festivaler landet rundt.

- Beharie er en riktig stemningsskaper som vi gleder oss til å høre i butikken. Vi tror han vil bidra til å forsterke kundeopplevelsen den dagen, sier Martinsen.

– Ikke minst håper vi at dette kan bidra til at også norske dagligvarebutikker blir mer bevisste på kraften i å bruke musikk. Vi i TONO, som er det norske samvirket av norske låtskrivere, komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag, synes det er litt trist at norske dagligvarebutikker ikke bruker hyggelig bakgrunnsmusikk i motsetning til i mange andre land i verden.

Ja, jeg vil spille den kjente musikken

Bli TONO-kunde i dag, fyll inn skjemaet nedenfor og vi tar kontakt.

Vil du forsterke middagshandelen med kjent musikk?

Tekst: Audun Fegran Kopperud   Dato: 19.06.2023