Billigere enn du tror

Det er sannsynligvis både lettere og billigere enn du tror å få lisens til å spille all den kjente musikken i butikken, salongen, cafeen eller puben din.

Tekst: Nucleus
Foto: Kristian Dugstad

Dato: 25.10.2023

Riktig bakgrunnsmusikk forsterker opplevelsen, stemningen, trivselen og omsetningen. Det er TONO som har den riktige musikken. TONO er et norsk samvirke som eies og styres av låtskrivere, komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag.

– TONO forvalter dermed all den kjente musikken du hører på i dag. Enkelt fortalt kan du si at du slipper å ringe Elton John, Bruce Springsteen, Kurt Nilsen, og Astrid S selv, vi har ringt dem for deg, slik at du kan spille dem så mye du vil med en TONO-avtale, sier Tommy Tangløkken, markedsdirektør i TONO.

Mann med skjegg smiler mot kamera

Forsterker opplevelsen: Tommy Tangløkken, markedsdirektør i TONO.

Dette koster det for servering/overnatting

En TONO-lisens vil for et serveringssted variere i pris basert på antall sitteplasser. Har du inntil 50 sitteplasser koster det kun 647 kroner per måned.

– Gjennomsnittlig årspris for serverings- og overnattingssteder er 10319 kroner per år. 50 sitteplasser er en relativt vanlig størrelse på et serveringssted, så det er de store hotellkjedene som trekker opp snittet her, sier Tangløkken.

Les hvor viktig riktig bakgrunnsmusikk er for Bar Moskus i Trondheim her.

Dette koster det for butikker

En TONO-lisens for en butikk innen mote, skjønnhet og frisør vil variere i pris ut fra størrelsen på lokalet. Har du 150 kvadratmeter vil det koste kun 1856 kroner per år. Har du under 100 kvadratmeter koster det kun 1376 kroner per år.

– Gjennomsnittlig pris for butikkområdet er3412 kroner. Større varehus trekker opp snittet her, og de fleste har butikker på 100-150 meter kvadratmeter, sier Tangløkken.

Her kan du lese om hvordan riktig bakgrunnsmusikk forsterker opplevelsen hos Normal og barbersalongen Pels Pels.

Så enkelt er det å spille den beste musikken:

  1. Få TONO-lisens ved å fylle inn skjemaet nedenfor og så er du kunde.
  2. Få GRAMO-lisens på www.gramo.no (Gramo forvalter rettighetene til artistene).
  3. Skaff deg en musikkstrømmetjeneste for bedrifter, slik som f.eks Soundtrack your brand, Appletify eller Funktionel Musikk.
  4. Trykk play! Du er klar til å spille!

Ja, jeg vil spille den kjente musikken

Bli TONO-kunde i dag, fyll inn skjemaet nedenfor og vi tar kontakt.

Vil du spille musikken som forsterker opplevelsen i dine lokaler?

Ja, jeg vil gjerne ha TONO-lisens

Bli TONO-kunde i dag, fyll inn skjemaet nedenfor og vi tar kontakt.

Vil du øke salget i din butikk?