Hvorfor bli TONO-kunde?

Her får du svaret og hvordan du starter et kundeforhold hos oss.

Tekst: Audun Fegran Kopperud    Fotograf: Ingvill Sunnby   Dato: 12.04.2023

En skallet, blid mann som prater med en annen person i TONOs lokaler.

All den kjente musikken: Andreas Wille Paulsen i TONO anbefaler å kjøpe TONO-lisens om virksomheter vil ha musikken alle kjenner til i sine lokaler.

– Har du en avtale med TONO kan du spille et helt verdensrepertoar av musikk, sagt litt klisjefylt, sier Andreas Wille Paulsen, teamkoordinator i TONOs markedsavdeling.

Enten kafeen din mangler musikk, eller butikken din bare spiller generiske låter som ingen har hørt før, er en TONO-lisens midt i blinken.

Bakgrunnsmusikk settes pris på. Ikke bare av kundene, men også ansatte trives når de kan jobbe til tonene av kjent musikk. Så viktig er det, at vi i TONO har hatt kunder som har sagt opp lisensen, men kommet tilbake fordi savnet etter bakgrunnsmusikken med kjent innhold var så stor blant de ansatte.

– Som TONO-kunde er du også med på å gi noe tilbake til dem som har skapt musikken. Betalingen til TONO blir til viktige inntekter for låtskriverne, sier Paulsen.

Men jeg har jo Spotify? Spør du deg kanskje. Abonnementet ditt er privat. Når musikken spilles i offentligheten regnes det som en ny framføring, fordi det er bedriften og ikke du selv som er sluttbrukeren, det vil si ansvarlig for musikkbruken.

– Du kan sammenligne det med å kjøpe blu-ray og så starte kino, påpeker han.

Det finnes derimot andre strømmetjenester du heller kan bruke for virksomheter, som Soundtrack Your Brand, Appletify og Funktionell Musik.

Husk bare på at enhver bedrift som bruker TONOs verdensrepertoar av musikk må ha en avtale med TONO i tillegg.

Smilende, skallet mann i Tono sine lokaler

Som TONO-kunde er du også med på å gi noe tilbake til dem som har skapt musikken. Betalingen til TONO blir til viktige inntekter for låtskriverne.

Andreas Wille Paulsen

Slik blir du kunde

TONO er et norsk samvirke som eies og styres av låtskrivere, komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag. Organisasjonen har i dag mer enn 39 000 medlemmer, og vokser med rundt 1600 nye i året. I tillegg jobber TONO for mange millioner musikkskapere fra resten av verden. TONO forvalter dermed all den kjente musikken du hører på i dag.

– Fordelene dette gir deg som TONO-kunde er enorme, sier Paulsen.

Du slipper å be hver enkelt låtskriver om tillatelse til å spille sangen deres. Du får tillatelser fra millioner av låtskrivere verden over i én avtale – hos TONO.

Å få tilgang til dette voldsomme biblioteket er veldig enkelt. Nederst på denne siden finner du et webskjema. Fyll ut dette, og vi tar kontakt med deg.

– Folk ringer oss av og til for å spørre om hvordan de blir kunder. Da viser vi alltid til dette webskjemaet. Når skjemaet er fylt ut, ringer vi. Etter at vi har fått informasjonen vi trenger, kan du begynne å spille musikk med en gang, sier Paulsen.

Mange har nok hørt om TONO, men vet kanskje ikke at de må ha en avtale med oss for å spille musikk offentlig. Vi er takknemlige når folk tar kontakt med oss og svarer utfyllende på det de måtte lure på.

Illustrasjonsbilde av TONO-logoen, fra en vegg i TONOs lokaler.

Jobber for låtskriverne: TONO sørger for at låtskriverne, komponistene, sangtekstforfatterne og musikkforlagene får betalt for sitt arbeid.

Husk også Gramo

Husk at når TONO-avtalen er i boks, bør du også sjekke ut hjemmesidene til Gramo. Der vi i TONO forvalter rettighetene til låtskrivere, komponister og musikkforlag, har Gramo den samme rollen for artister, musikere og plateselskap. De to organisasjonene representerer dermed helt ulike yrkesgrupper og rettighetshavere i musikk.

Med begge disse avtalene på plass, kan tonene fra millioner av forskjellige låter strømme ut i dine lokaler.

Ja, jeg vil spille den kjente musikken

Bli TONO-kunde i dag, fyll inn skjemaet nedenfor og vi tar kontakt.

Vil du ha tilgang på hele verdensrepertoaret av musikk i dine lokaler?